Pré et marée
Prenez un filet de bœuf bien ordinaire et faites-lui atteindre des sommets inégalés avec une brochette de belles grosses crevettes juteuses et dodues. C’est encore un produit unique en son genre, qui ne manquera pas d’ajouter de l’intérêt pour votre menu de grillades. Comme on a laissé la carapace, la crevette est en quelque sorte isolée et protégée durant la cuisson sur le gril. Comme elles sont en coupe papillon, elles sont faciles à retirer de la carapace et peuvent recevoir certaines sauces dans le creux de leur forme.
C’est extrêmement difficile de préparer soi-même de telles brochettes de crevettes, sans parler du temps que ça prendrait. Pour s’en convaincre, il suffit d’essayer de passer une brochette à travers une carapace de crevette. Ce n’est pas une mince tâche!
The above pic was taken as I was testing out the product on the grill for the first time. Towards the end of the grilling I brushed a bit of Pad Thai sauce on them and allowed the sweet and spicy sauce to caramalize and soak into the shrimps. They tasted soooooo good!
To my surprise not one shrimp fell off the skewers. I thought for sure as the shrimps cooked, a few would fall off. This is a testament to the quality craftsmanship of this product.
For the Surf & Turf here is what you need:
- 1 High Liner Butterflied Shrimp Skewer (0865 thawed)
- 5oz Beef tenderloin
- ½ bundle asparagus
- 2 tbs soft butter
- 1 tsp chopped chives
- 1 tsp chopped parsley
- Vegetable oil
- Salt & Pepper
Combine soft butter, chives and parsley. Season tenderloin and grill to desired doneness. Lightly brush thawed shrimp skewer with a bit of vegetable oil or spray with compressed vegetable oil. Lightly season with salt and pepper and place the thawed shrimp skewer onto the hot grill. Cook for 4 minutes or until done, and allow for a majority of the cooking to happen with the shell side down. Finish by brushing with herb butter and plate with steamed asparagus and beef tenderloin.
Happy Cooking & Happy Plating!